virtuele realiteit 840x525 - Kan sport interactief worden met virtual reality?

Kan sport interactief worden met virtual reality?

Sport en virtual reality. Misschien niet de combinatie die het meeste voor de hand ligt. Maar de combinatie blijkt ongekend populair. Denk bijvoorbeeld aan de FOX Sports VR app of aan het feit dat Intel de vorige Olympische Winterspelen in VR heeft uitgezonden. Vergeet dan ook niet het feit dat de Duitse Bundesliga virtual reality gebruikt om de spelers te trainen, of het feit dat we waarschijnlijk een VR-sportboek kunnen verwachten met de aanbiedingen die net zo goed zijn als op deze website (hoewel we moeten wachten tot herfst 2022 om ze te kunnen gebruiken). Dus virtual reality en sport zijn een ongekend populaire mix en het gaat steeds groter worden.

 

Nieuwe technologie

dar 300x200 - Kan sport interactief worden met virtual reality?Virtual reality is namelijk een technologie die steeds verder ontwikkeld gaat worden. Ook een technologie die steeds verder aan het ontwikkelen is. Dus het is maar een kwestie van tijd totdat de virtual relality sport een eigen kampioenschap gaat krijgen. Dat zie is bijvoorbeeld al met droneracen te zien. Toen de eerste drones uitkwamen, was he vooral een leuke gadget. Nu is er een Red Bull racekampioenschap voor drones. Dus het kan heel snel gaan in een aantal jaar.

Daarnaast gaat virtual reality een gezonder tijdverdrijf zijn dan bijvoorbeeld gamen. Virtual reality is iets waardoor de werkelijkheid een nieuwe laag krijgt. Hierdoor blijf je in beweging en moet je bijvoorbeeld staan en lopen. De mens is gemaakt om de hele dag te lopen en te rusten en tegenwoordig krijgen wij te weinig beweging. Vandaar dat ziekten zoals obesitas een stuk vaker voorkomen dan vroeger; wij bewegen als maatschappij gewoon een stuk minder. Vandaar dat ik de virtual reality revolutie toejuich.

 

Opkomst van de revolutie

VR koptelefoon 300x200 - Kan sport interactief worden met virtual reality?Het is een revolutie die weer wat gezondheid in onze maatschappij gaat brengen. Als kinderen gaan gamen – doen ze dat al lopend, staand en energie verbrandend. Dus de samenkomst van virtual reality en sport is een trend die ik volg en hoop dat het uiteindelijk groot gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan het boek en de film ‘Ready player one’. Dat is de visie waarvan ik hoop dat het uiteindelijk werkelijkheid gaat worden.

Virtual reality speelt nu bijvoorbeeld al een rol met hoe wij naar sport kijken. Er zullen steeds meer initiatieven zijn die virtual reality en sport zullen laten samenkomen. Bijvoorbeeld virtuele tegenstanders waarvan het moeilijkheidsniveau kan worden ingesteld. Hierdoor kun je een stuk beter en doelmatiger trainen. Daardoor zullen verschillende sporten naar een volgend niveau worden getild en daardoor ook een stuk spannender worden.

 

Eerlijkere sportwedstrijden

sport ballen 300x178 - Kan sport interactief worden met virtual reality?Het zal natuurlijk ook helpen de sport wat eerlijker te maken. Teams kunnen nu evengoed aan elkaars zwakte werken en daardoor sterkere teams gaan vormen. Ik denk dat de verschillen tussen de teams een stuk kleiner gaan worden. De sport zal daardoor als geheel een stuk leuker worden om te bekijken. Alles wordt zo een stukje eerlijker. Ik kijk uit naar de volgende matches van de top teams!